Seitsemän voittavaa tapaa

Henry Vesin #Varustamo, Yksilön osaaminen ja kasvu Kommentit pois päältä artikkelissa Seitsemän voittavaa tapaa

  Covey on klassikkokirjassaan 7 Habits Of Highly Effective People kiteyttänyt 7 tärkeää tapaa, joita menestyneet ihmiset toteuttavat.

  1. Ole proaktiivinen

  Keskity asioihin, joihin voit vaikuttaa. Käännä passiivinen “En voi tehdä asialle mitään” aktiiviseksi “Mitä voisin tehdä asialle?” -kysymykseksi. Suurimpaan osaan kaikista asioista löytyy kulma, johon voit vaikuttaa.

  1. Aloita tavoite mielessäsi

  Mielikuvituksessa on valtava voima. Aloita aina visualisoimalla ja tunnistamalla tavoite. Mihin haluat päästä? Mitä haluat saavuttaa? Tunnista ne asiat, joihin haluat elämässäsi panostaa ja mieti sen jälkeen, että mitä sinun tarvitsee tehdä nyt. Mitä tekisit, jos et pelkäisi?

  1. Pane asiat tärkeysjärjestykseen

  Tämä on suoraa jatkoa edelliselle kohdalle. Asioilla on tapana olla kiireellisiä tai ei-kiireellisiä, tärkeitä tai ei-tärkeitä. Tunnista ne asiat jotka on kiireellisiä ja tärkeitä, sekä ne asiat jotka ovat ei-kiireellisiä, mutta silti tärkeitä. Keskity niihin.

  1. Tähtää siihen että kumpikin voittaa

  Menestyminen ei ole summapeliä, jossa toinen voittaa ja toinen häviää. Etsi ratkaisuja, jotka vahvistavat molempia osapuolia. Älä tee kompromisseja tämän suhteen, vaan pyri aina molemminpuoliseen arvontuottoon.

  1. Yritä ensin ymmärtää, sitten tulla ymmärretyksi

  Kuuntele ymmärtääksesi, älä vastataksesi. Hae merkitykset ja todelliset ajatukset ihmisten sanojen takaa. Pyri sen jälkeen tulemaan ymmärretyksi, jotta voisitte saavuttaa win-win -tilanteen.

  1. Hyödynnä synergiaa

  Kun ymmärrät muita ihmisiä ja tarkoitusperiä, voit löytää tilanteita joissa saavutetaan synergiaetuja. Se vaatii luottamusta ja yhteisiä toimintamalleja, mutta saa aikaan suurempia kokonaisuuksia.

  1. Teroita saha

  Jatka siis kehittymistä. Tutki toimintatapoja, aiempia kohtia ja pyri uudistumaan niin fyysisesti, henkisesti kuin sosiaalisesti.

  Mitä seuraavaksi?

  Lisää teoriaa

  Aiheeseen liittyviä treenejä

   

  Lähteet ja aiheesta muualla:

  • Covey: 7 Habits Of Highly Effective People
  Seitsemän voittavaa tapaa
  Kirjoittaja:
  Henry Vesin
  • Share: