Covey on klassikkokirjassaan 7 Habits Of Highly Effective People kiteyttänyt 7 tärkeää tapaa, joita menestyneet ihmiset toteuttavat.

  1. Ole proaktiivinen

Keskity asioihin, joihin voit vaikuttaa. Käännä passiivinen “En voi tehdä asialle mitään” aktiiviseksi “Mitä voisin tehdä asialle?” -kysymykseksi. Suurimpaan osaan kaikista asioista löytyy kulma, johon voit vaikuttaa.

  1. Aloita tavoite mielessäsi

Mielikuvituksessa on valtava voima. Aloita aina visualisoimalla ja tunnistamalla tavoite. Mihin haluat päästä? Mitä haluat saavuttaa? Tunnista ne asiat, joihin haluat elämässäsi panostaa ja mieti sen jälkeen, että mitä sinun tarvitsee tehdä nyt. Mitä tekisit, jos et pelkäisi?

  1. Pane asiat tärkeysjärjestykseen

Tämä on suoraa jatkoa edelliselle kohdalle. Asioilla on tapana olla kiireellisiä tai ei-kiireellisiä, tärkeitä tai ei-tärkeitä. Tunnista ne asiat jotka on kiireellisiä ja tärkeitä, sekä ne asiat jotka ovat ei-kiireellisiä, mutta silti tärkeitä. Keskity niihin.

  1. Tähtää siihen että kumpikin voittaa

Menestyminen ei ole summapeliä, jossa toinen voittaa ja toinen häviää. Etsi ratkaisuja, jotka vahvistavat molempia osapuolia. Älä tee kompromisseja tämän suhteen, vaan pyri aina molemminpuoliseen arvontuottoon.

  1. Yritä ensin ymmärtää, sitten tulla ymmärretyksi

Kuuntele ymmärtääksesi, älä vastataksesi. Hae merkitykset ja todelliset ajatukset ihmisten sanojen takaa. Pyri sen jälkeen tulemaan ymmärretyksi, jotta voisitte saavuttaa win-win -tilanteen.

  1. Hyödynnä synergiaa

Kun ymmärrät muita ihmisiä ja tarkoitusperiä, voit löytää tilanteita joissa saavutetaan synergiaetuja. Se vaatii luottamusta ja yhteisiä toimintamalleja, mutta saa aikaan suurempia kokonaisuuksia.

  1. Teroita saha

Jatka siis kehittymistä. Tutki toimintatapoja, aiempia kohtia ja pyri uudistumaan niin fyysisesti, henkisesti kuin sosiaalisesti.

Mitä seuraavaksi?

Lisää teoriaa

Aiheeseen liittyviä treenejä

 

Lähteet ja aiheesta muualla:

  • Covey: 7 Habits Of Highly Effective People